Restaurant in Amsterdam

Een goed restaurant vinden in de hoofdstad van ons land, Amsterdam, is geen enkel probleem. Amsterdam heeft naast een klein en select aantal sterrenrestaurants, honderden kleinere, maar net zo goede restaurantjes, eetgelegenheden en cafeetjes, waar men terecht kan voor een goed ontbijt, een uitgebreide en stevige lunch, een gezellige brunch, een high tea en natuurlijk een uitgebreid diner.

De grootste uitdaging bij het bezoeken van een restaurant in Amsterdam is niet zozeer het vinden van een degelijk restaurant, maar vooral het vervoer naar het restaurant toe.

Vooral bij een bezoek aan een restaurant in de binnenstad van Haarlem, moet men er rekening mee houden dat parkeergelegenheden vaak lastig te vinden zijn en gratis parkeren al sinds een aantal jaren absoluut onmogelijk is. Let er dus bij het zoeken naar een restaurant in Amsterdam vooral op waar je de auto kunt parkeren of welke verbindingen er met het openbaar vervoer mogelijk zijn.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Sterren- en themarestaurants

Amsterdam is bekend om de vele sterrenrestaurants en speciale themarestaurants die er zijn gevestigd. Deze restaurants bieden vaak een zeer uitgebreide menukaart aan en dat geldt zowel voor de ontbijtkaart, de lunchkaart als de menukaart waar men voor het diner de gerechten op kan vinden. Sterrenrestaurants en themarestaurants zijn vaak wat duurder geprijsd, maar daar staat tegenover dat het eten doorgaans van uitmuntende kwaliteit is. Er worden uiteraard alleen de meest verse producten gebruikt en de chef-koks die in deze restaurants werken, behoren de beste koks van Nederland. Een aantal bekende mensen hebben inmiddels in Amsterdam een of meerdere restaurants geopend en daarbij hebben ze vaak gekozen voor een specifiek thema, dat aansluit bij het werk dat zij als bekende Nederlander doen. Andere themarestaurants hebben een thema gekozen dat vaak zeer tot de verbeelding aansluit.

De juiste maaltijd op de perfecte temperatuur

Een zeer populair restaurant in Amsterdam serveert complete gangenmenu’s waarbij de verschillende gerechten per gang van temperatuur verschillen. Elk gerecht kent natuurlijk een temperatuur waarbij de smaken van de ingrediënten het best tot hun recht komt en dit restaurant zorgt ervoor dat elk gerecht geserveerd wordt op de meest ideale temperatuur.

Zo begint je culinaire ervaring met een geweldig voorgerecht dat op een temperatuur van tussen de 0 en 20 graden het best tot z’n recht komt. Na het voorgerecht volgt een gang met een gerecht waarbij de temperatuur tussen de 20 en 40 graden wordt gehouden. Het hoofdgerecht is de klap op de vuurpijl en wordt opgediend bij een temperatuur tussen de 40 en 80 graden. Je gangenmenu wordt natuurlijk afgesloten met een speciaal dessert en dat wordt geserveerd op een ijskoude temperatuur van -20 graden. Een exclusieve top beleving die je eigenlijk gewoon minstens een keer moet hebben ervaren.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Combineer je maaltijd met een geweldige wijn

Bij een goede en gebalanceerde maaltijd hoort natuurlijk een goed glas wijn, al dan niet uit Frankrijk of Australië. Dat is bij geen enkel goed restaurant een probleem, want alle restaurants beschikken tegenwoordig over een uitgebreide wijnkaart met wijnen uit alle hoeken van de wereld.

Meest populair zijn natuurlijk de Franse, Italiaanse en Australische wijnen, maar ook wijnen uit Argentinië en bijvoorbeeld Portugal, zijn in steeds hogere mate geliefd onder een groeiende aantal mensen.

Heb je weinig ervaring en kennis over wijnen, schroom dan niet om advies in te winnen bij de ober van het restaurant.

Zij weten vaak heel veel af van de verschillende wijnen die zij aanbieden en voorzien je met liefde en plezier van de nodige adviezen.

Een gezond diner nuttigen

Naast de kalme en rustige diners, kun je in Amsterdam ook voor kiezen een maaltijd te nuttigen in een van de bijzondere eetgelegenheden die naast goed eten, ook bepaalde activiteiten aanbieden.

Een beetje het idee van een sportkantine, alleen dan net wat anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van een maaltijd tijdens een dagje uit op de schaatsbaan. Gezellig met familie of vrienden een paar rondjes maken op de schaatsbaan en tussendoor aanschuiven voor een geweldige maaltijd.

De laserbaan is een ander mooi voorbeeld van een restaurant die een activiteit combineert met uitgebreide en goede maaltijden. Je kunt er de gehele dag terecht en ook tot in de late avonduren is dit restaurant geopend. Sportieve restaurants zijn uitermate geschikt om bijzondere gelegenheden te vieren of tijdens een teambuildingsdag. Een vrijgezellenfeest, jubileum en zelfs complete trouwpartijen kunnen door het restaurant worden verzorgd.

Waar let je op bij een bezoek aan een restaurant?

Ben je van plan om samen met je gezin, vrienden, collega’s of familie een avondje uit eten te gaan bij een van de vele restaurants in Amsterdam, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zul je op de eerste plaats moeten nagaan hoe je naar het restaurant toe wilt reizen. Ga je met de auto kijk dan of er voldoende parkeermogelijkheden zijn. Houd er rekening mee dat negens in Amsterdam het parkeren gratis is, dus je bent altijd extra geld kwijt aan parkeerkosten. Daarnaast doe je er verstandig aan je tafel bij het restaurant vroegtijdig te boeken. Bekende en populaire restaurants zijn vaak weken vooraf uitverkocht, dus leg je reservering leifst een maand of twee maanden voor de geplande datum vast.