Lunchen in Haarlem

We doen het met z’n allen steeds vaker: de werkplek verlaten om tijdens de lunch gezellig bij een restaurantje of eettentje een gezamenlijke lunch te nemen. Nederlanders leven steeds gezonder en geven daarbij de voorkeur aan verschillende soorten salades al dan niet salades die geheel veganistisch of vegetarisch zijn.

Geen betere plek dan een goed restaurant en geen leukere mogelijkheid om even lekker gezellig bij te komen van alle drukte op het wek dan gezamenlijk met collega’s buiten de deur de lunch te nuttigen. Restaurants en ook hotels die in Haarlem gevestigd zijn, bieden vaak zeer uitgebreide lunchkaarten aan met de meest bijzondere gerechten. Daarbij wordt vaak onderscheid gemaakt tussen de traditionele koude gerechten en de meer moderne warme gerechten, meestal gerechten die hun oorsprong hebben in landen over de grens.

In Haalrem zijn er, naast de vele restaurants, hotels en eettentjes waar je een lunch kunt bestellen ook heel veel mooie plekjes en locaties waar je jouw zelf bereide lunch kunt oppeuzelen. In dit artikel lees je alles over het nuttigen van een lunch in Haarlem.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

De mooiste plekjes voor een relaxte lunch

De rivier het Spaarne stroomt door heel Haarlem heen en biedt veel mooie locaties voor het organiseren van een gezamenlijke lunch of om gewoon even alleen bij te komen tijdens je lunchpauze.

Ook voor een gezellige picknick met familie, vrienden of collega’s zijn de oevers van het Spaarne een uitstekende locatie.

Wie de lunch niet helemaal zelf wil bereiden, maar gewoon wil aanschuiven en een lunch van de kaart wil kiezen, kan terecht in een aantal luxe hotels die aan het Spaarne gevestigd zijn of gebruik maken van de menu mogelijkheden die de vele restaurants en eetcafeetjes die aan het Spaarne gevestigd zijn, te bieden hebben.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Daar kun je van de kaart een uitgebreid menu laten samenstellen en de gerechten kunnen variëren van een simpel broodje kaas tot uitgebreide lunchmogelijkheden. Een lekker wijntje of een koel glas bier bij de lunch is natuurlijk ook altijd mogelijk. Wie het liever zonder alcohol doet, kan hierbij wellicht het best kiezen voor een speciale theesoort om de lunch mee aan te vullen. Het Spaarne en de omgeving rondom het Spaarne is niet alleen de plek waar je de meeste goede restaurants en luxe hotels kunt vinden waar je een heerlijke lunch kunt nuttigen, maar biedt ook nog eens een zeer rustgevende omgeving, zodat je in alle rust van je lunch kunt genieten.

Lunchen in de binnenstad van Haarlem

Is je werkplek gevestigd in de binnenstad van Haarlem en vind je een trip naar de omgeving van het Spaarne iets teveel gedoe, dan kun je natuurlijk ook in de binnenstad van Haarlem terecht voor de meest uiteenlopende lunchmogelijkheden.

Hierbij kun je niet alleen je lunch eten in een een van de vele restaurants, hotels of eettentjes die in de binnenstad te vinden zijn, maar ook in een groot aantal fastfood restaurants.

Deze bieden vaak verrassende lunchmogelijkheden, al moet daarbij gezegd worden dat deze niet de schoonheidsprijs verdienen wanneer het aankomt op het nuttigen van gezonde maaltijden.

Afvallen bij het lunchen

Steeds vaker gebruiken we het moment van de lunch en dan met name de gerechten die we nuttigen tijdens de lunch als middel om wat meer op ons gewicht te letten.

We kiezen bewuster de gerechten uit die we tijdens de lunch nuttigen, wat in tegenstelling is tot wat we tijdens het diner of het ontbijt eten. Veel mensen gebruiken tijdens de lunch een salade of calorie-arme producten om hun lunch te nuttigen, zodat ze niet alleen een hapje eten en hierdoor meer energie krijgen, maar op hetzelfde moment ook hun gewicht op pijl houden.

Een verstandige keuze, vinden veel deskundigen. Zij geven aan dat van alle momenten waarop we steevast een maaltijd nemen, de lunch het meest geschikt is om extra op je gewicht te letten.

Vaak wordt de sla bij de lunch gecombineerd met mayonaise en een burger, waardoor de calorieën eerder toenemen dan op maat gehouden worden. Het leuke van lunchen in de binnenstad is natuurlijk dat je heel veelkeuze hebt en allerlei soorten lunchmogelijkheden tot je beschikking hebt. Van een eenvoudig broodje salami tot een luxe lunch in een sterrenrestaurant: alles is mogelijk in de binnenstad van Haarlem. Door de binnenstad van Haarlem stromen een aantal grachten en wie geen zin heeft om tijdens de lunch te kijken naar allerlei bedrijvigheid van mensen die komen en gaan, kan een plekje veroveren bij een van de restaurants gevestigd aan de grachten van Haarlem.

Een gezonde en gevarieerde lunch

Of je nu wel of niet op de kilootjes moet letten, zorg er in ieder geval altijd voor dat je lunchmoment gevarieerd en zo nu en dan gezond is. Een patatje tussen de middag kan best wel, maar wanneer dit drie keer per week voorkomt, dan ben je waarschijnlijk niet op de juiste weg. Veel mensen maken aan het begin van de week speciaal voor het lunchmoment een lijstje met gerechten die ze graag willen eten. Soms gebruiken ze deze in een restaurant, maar veel mensen kiezen er ook voor de gerechten gewoon zelf te maken. Een lekker pasta hoeft echt niet alleen in de avonduren gegeten te worden, maar laat zich ook tijdens de lunch heel goed smaken. Zoals gezegd is de lunch het ideale moment om op je gewicht te letten en hetzelfde geldt voor je gezondheid. Wie de keuze maakt om bewuster te gaan eten, doet er slim aan om te beginnen met een goede lunch voorbereiding. Zorg er in ieder geval voor dat je tijdens de lunch wat koolhydraten en vitaminen binnen krijg. Kies hiervoor bewust een broodsoort uit waar bijvoorbeeld wat granen in zitten en gebruik als drank bij je lunch nu eens niet dat kopje koffie, maar kies voor een gezonde fruitsap. Een gezonde en gebalanceerde lunch helpt je niet alleen op gewicht te blijven maar ook om vooral heel gezond door het leven te gaan.,